Lån Penge Af Kommunen

Du har mulighed for at låne penge af kommunen, hvis du har udtømt alle andre muligheder for at låne fra banker og kreditinstitutter.

Lån penge af kommunen

Du kan låne penge af kommunen, hvis du har udtømt alle andre former for lånemuligheder.

Kommunen kan låne dig noget, der så fint kaldes “rimeligt begrundende enkeltudgifter”. Dette dækker over ting som indskud på en lejlighed, eller til et (erhvervs-) kørekort, som kan opkvalificere din levestandard. Dog maksimalt til det der betegnes som minimums levestandarden i Danmark.
Når du låner penge af kommunen bliver disse også anset, som en hjælp til dig, så du kan kvalificere dig til et job. F.eks. hvis du har brug for et erhvervskørekort eller et almindeligt kørekort eller et relevant kursus, for at kunne komme tilbage på arbejdsmarkedet igen.

Dog må det ikke anses for at være noget optimalt, at gå til kommunen for at låne penge. Du skal have udtømt alle andre muligheder for at låne i banker og kreditinstitutter.

Har du ikke udtømt alle dine lånemuligheder, men stadig leder efter et godt lån uden om banken? Har vi øverst på siden, samlet en af landets mest fyldest gørende oversigter over låneudbydere, der er tilgengængelige for dig.

Lån penge af kommunen til indskud og husleje

Skal du flytte i bolig, men har problemer med at få råd til indskuddet? Har du ikke haft mulighed for at spare op, eller er det en spontan flytning? Så læs med her.

Et indskud omfatter 3 måneders husleje, som hurtigt kan ende op i 30.000 kroner+. Så mange penge kan godt være svære at finde frem, hvis man i forvejen ikke har den store indkomst. Derfor har man mulighed for at søge hjælp hos sin kommune. Såfremt at du bliver godkendt til at låne penge af kommunen, ved lånet blive kaldt for et ’beboerindskud’.

Hvis din økonomi ellers normalt er stabil, men du bare ikke har haft tid til at spare op, så er der også muligheden for at

Lån penge af kommunen til indskud og husleje

optage et online lån som kviklån eller forbrugslån, eller et lån i banken. Uanset om du optager et lån af kommunen, på nettet eller af familien, så anbefaler vi, at du sætter dig godt ind i lånevilkårene. Det lån kan ofte blive rigtigt dyrt at optage, hvis man ikke har styr på hvor mange renter og gebyrer der er sat til lånet.

Lån penge af kommunen til både lejligheder, huse og enkeltværelser. Dog kan du ikke optage et lån af kommunen hvis du flytter i ungdomsbolig som ikke har et selvstændigt køkken.

Måden hvorpå du ansøger om et lån til indskud fra kommunen er, at du enten sender ansøgningen afsted med posten. Ellers kan det gøres digitalt. Fordelen ved et beboerindskud fra kommunen er, at lånet som regel ikke forrentes de første fem år, man bor i boligen. Vi anbefaler at du kontakter din kommune, hvis du er interesseret i at vide mere om lånet.

Hvem kan få indskudslån af kommunen?

Lån penge af kommunen er som regel til folk som ikke har en stærk økonomi. Derfor har kommunen sat nogle kriterier op, for hvem der kan søge om et lån.

  1. Hvis du skal flytte i lejlighed, så må hele din husstands indkomst ikke være højere end 241.164 kr. (Tal fra 2018). Dog skal du være opmærksom på, at indkomstgrænsen forhøjes med 42.300 kr. for hvert barn der bor på samme adresse. Dog kun op til 4 børn.
  2. Hvis du ikke skal flytte i lejlighed, men derimod har brug for et lån til indskud til et værelse, så må husstandens årsindkomst ikke være højere end 163.359 kr. (Også tal for 2018).

Hvis årsindkomsten i husstanden stiger disse beløb, vil du som udgangspunkt ikke blive anset som en mulig kandidat til et beboerindskudslån af kommunen. En anden ting som er værd at vide er, at den bolig eller det værelse som du skal låne penge til, skal være en bygning fra efter 1964.

Hver tilmed opmærksom på, at kommunen godt kan vælge at afvise dit lån af kommunen hvis du kun midlertidigt har brug for lånet. Eller hvis de vurderer at du allerede bor i en fin og tilfredsstillende bolig.