Billån ⇒ Finansier Din Nye Bil Med Et Lån Online Eller I Banken

Billån er en god finansieringsmulighed, når du skal købe ny eller brugt bil. Læs mere om fordelene om et billån her, og ansøg i dag

Lendo 20.000 - 1000.000 kr.
Lånebeløb
12 - 144 mdr.
Løbetid
2.05 % -24.99 %
ÅOP
18 år
Min. Alder
Eksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 8,07 %. Variabel debitorrente 7,00 %. Etablering 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling 270.175 kr.
Løbetid 1-12 år. Rentespænd 2,05-24,99 %.
LendMe 10.000 - 500.000 kr.
Lånebeløb
12 - 180 mdr.
Løbetid
3.34% - 24.99%
ÅOP
18 år
Min. Alder
Priseksempel: ved 7% deb. rente. Samlet kreditbeløb 250.000 kr. Var. deb. rente 3,60 - 20,95%. ÅOP 4,02 - 21,69%. Etb. omk. 7.500 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 337.751 - 500.000 kr. Løbetid 1-15 år.
Reklameinformation

Billån: lån i banken eller lån online

Indhold

Bilen er et ret uundværligt transportmiddel for mange danskere, og den gør det lettere at komme fra a til b. Det kan dog være svært at få råd til at købe en bil, hvis man ikke får hjælp til finansieringen af den. Finansieringen af en bil kan ske på mange måder; de fleste vælger dog at optage et billån for at få råd til at finansiere deres bil. Et billån er et lån, der er beregnet til finansiering af biler – men i virkeligheden er et billån typisk blot et almindeligt forbrugslån.

Når du skal vælge, hvordan du skal finansiere din næste bil, skal du selvfølgelig afsøge markedet. Der er nemlig mange forskellige muligheder, når det kommer til finansieringsmuligheder. Det gælder om at finde den helt rigtige mulighed, for således bliver du gladest for resultatet, og således kan du nyde din nye bil mest muligt. Hvis du vil vide mere om billån af forskellige slags, kan du læse med her. Her har vi nemlig samlet en masse information om billån, så du kan blive klogere, inden du skal træffe den vigtige beslutning om, hvordan din bil skal finansieres.

Hvad er et billån?

Et billån er en form for forbrugslån, idet lånet skal finansiere noget, der kan kategoriseres som en forbrugsmæssig erhvervelse. Et billån bruges dog, som navnet antyder, til finansiering af bil, hvorfor lånet altså kaldes et billån. Det er muligt at optage billån flere forskellige steder og på flere forskellige måder. Du kan for eksempel optage et billån i banken, online eller direkte hos en bilforhandler. Der er flere muligheder for bilfinansiering, og det handler altså derfor blot om at afsøge markedet, og finde det bedste billån for dig.

Få din drømme bil med et af vores bedste billån

Billån med udbetaling eller billån uden udbetaling

Når du skal optage et billån for at finansiere din bil, kan du optage to slags billån; billån med udbetaling og billån uden udbetaling. Hvis du vælger et billån med udbetaling, betyder det, at du skal betale en del af bilens beløb selv, før du kan få lov til at optage lånet. Dette beløb kan variere, og det varierer meget fra låneudbyder til låneudbyder.

Hvis du optager et billån med udbetaling, vil du automatisk nedsætte lånets hovedstol, idet du ikke skal låne et ligeså stort beløb, som hvis du skulle optage et tilsvarende lån uden udbetaling. Når du nedsætter hovedstolen, vil fordelingen mellem renteudgifter og afdrag blive mere fordelagtig. Hvis du optager et billån uden udbetaling, betyder det, at du kan låne hele bilens værdi. Du skal således altså ikke selv kunne lave en egenbetaling for, at du kan få lov til at låne penge til finansiering af bilen.

Hvis du skal lave en udbetaling, er det låneudbyderen, der bestemmer størrelsen på udbetalingen. Ofte er udbetalingen på et billån på omkring 20% af bilens pris – men udbetalingen kan også være mindre. Hvis du har en gammel bil, du skal af med, fordi du skal have ny bil, kan den gamle bil fungere som udbetaling til den nye bil. Altså kan de penge, du kan få for den gamle, vil fungere som udbetalingen til den nye.

Forskellige slags billån

Når du skal optage et billån, kan du søge flere forskellige steder hen; der er nemlig flere forskellige muligheder, når det kommer til optagelse af billån. Du kan vælge at optage et billån som et decideret forbrugslån. Dette kan du for eksempel gøre online. Du kan også vælge at optage et billån direkte hos din bilforhandler. Bilforhandlere har ofte en betalingsordning, som du kan bruge som billån til finansiering af din bil. Sidst – men ikke mindst – kan du optage et billån i banken. Det mest populære er at optage et billån i banken eller direkte hos forhandleren. Der er dog også mange, der vælger at optage et forbrugslån online, når bilen skal finansieres.

Billån hos forhandleren

Der er mange, der vælger at optage et billån direkte hos forhandleren. Dette kan være en god ide, da mange forhandlere tilbyder løsninger, der er fordelagtige for dig som køber. Du skal dog være opmærksom på alle de vilkår, der er, når du finansierer din bil hos forhandleren. Ofte kan du få en forholdsvis billig finansiering af din bil, når du finansierer hos forhandlere – men der er også ofte nogle særlige vilkår, der gør, at forhandleren kan lave et billigt billån til dig. Eksempelvis skal du være opmærksom på udbetalingen.

Når du køber en bil og finansierer den hos forhandleren, skal du ofte kunne betale en del af bilens købesum selv. Du skal altså have en udbetaling klar. Denne udbetaling mindsker forhandlerens risiko, hvorfor langt de fleste forhandlere netop kun tilbyder finansiering med udbetaling. Hvis du ønsker et billigt billån uden udbetaling, skal du altså ikke lede hos forhandleren – her er det nemlig meget svært at finde.

Billån i banken

Hvis du vil optage et billån i banken, er du ikke den eneste. Der er rigtig mange, der spørger i banken, når de ønsker hjælp til finansieringen af deres bil. Et banklån, der bruges som billån, er en populær løsning, fordi lånet ofte kan skræddersys til den enkelte. Du kan eksempelvis i nogle tilfælde få finansiering af din bil uden udbetaling, hvis du låner penge i banken, men du kan også vælge at lave en finansiering med udbetaling. Du kan optage et billån, hvor du stiller sikkerhed, og i nogle tilfælde kan du undgå at stille sikkerhed. Og du kan selv være med til at vælge løbetiden på lånet, og du kan få vejledning af banken i forhold til dit bilkøb. Om du skal stille sikkerhed for lånet, er noget, banken vurderer – ligesom det skal aftales med banken, om du skal have en egenbetaling som udbetaling eller ej.

Billån online

Flere og flere vælger at optage et billån online, fordi det online lånemarked har udviklet sig meget – i den positive retning. Derfor er det altså nu lettere at finde et fordelagtigt lån hos en online låneudbyder, som kan bruges som billån. Hvis du optager et lån online, vil du kunne bruge det som billån, idet onlinelån oftest er forbrugslån. Forbrugslån kan man bruge til at finansiere hvad som helst – også en bil – og der er ingen, der skal vide, hvad du skal bruge lånet til at finansiere. Dette gør onlinelån til en meget alsidig låntype. Når du optager et billån online, skal du ikke stille sikkerhed for lånet, og du skal heller ikke have en udbetaling klar. Du kan altså altid optage et billån uden udbetaling, hvis du vælger at optage dit billån online. Dette kræver dog naturligvis, at lånets størrelse kan dække hele finansieringen af bilen.

Fordele og ulemper ved de forskellige slags billån

Der er forskellige fordele og ulemper forbundet med de forskellige slags billån. Det er disse fordele og ulemper, der differentierer de forskellige lån fra hinanden. Det er altså disse fordele og ulemper, der skal bestemme, hvilket billån du skal optage. Du skal nemlig vælge det billån, der har de fordele, der passer bedst til dine behov.

Fordele og ulemper ved billån hos forhandleren

Hvis du vil optage et billån direkte hos den forhandler, du køber bilen hos, er der nogle forskellige fordele og ulemper.

En af fordelene er, at forhandleren i mange tilfælde kan tilbyde fordelagtige lånevilkår i forhold til rente og løbetid på lånet. Du skal dog være opmærksom på, at forhandleren i langt de fleste tilfælde vil kræve, at du lægger en udbetaling, før du kan købe en bil på billån finansiering. Udbetalingen kan variere, men den er der i de fleste tilfælde. Desuden er bilforhandleren meget partisk, når denne skal rådgive dig om lånet. Bilforhandleren vil nemlig, naturligvis, gerne tjene penge på lånet. Derfor kan det også nogle gange lyde bedre, end det er at optage et billån hos forhandleren. Du skal af den grund selv være meget opmærksom på, hvilke vilkår forhandleren tilbyder.

Fordele og ulemper ved billån i banken

Optag et billiån i dag til en attraktiv rente

Hvis du optager et billån i banken, er der nogle andre fordele og ulemper, du skal være opmærksom på, inden du låner.

Den største fordel ved at optage dit billån i banken er, at du her kan få en forholdsvis billig bilfinansiering, hvis du bliver vurderet kreditværdig nok til det. Grunden til, at det typisk er forholdsvist billigt at låne i banken, er, at banken har en lav risikovillighed, og dermed er bankens sikkerhed altså høj. Dette skyldes blandt andet, at du typisk skal stille sikkerhed for lånet, hvis du låner i banken.

Undgå at stille sikkerhed for lånet

Når du optager et billån, vil det i mange tilfælde give mening for dig at stille sikkerhed med din nye bil – men du kan også stille sikkerhed med andet fast ejendom, der kan tages pant i. Desuden vil du typisk skulle lægge en udbetaling, når du optager et billån i banken.

Det er ikke sikkert, du skal stille sikkerhed for dit lån i banken. Dette kommer an på din kreditværdighed. Hvis banken har vurderet, at du er meget kreditværdig, kan du i de fleste tilfælde optage et billån uden at skulle stille sikkerhed for det. Det samme gør sig gældende, når det kommer til udbetalingen – det er ikke i alle tilfælde, det er nødvendigt. Både udbetalingen og sikkerhedsstillelsen øger dog bankens sikkerhed, og derfor kan du regne med, at dit billån bliver billigere, hvis du stiller sikkerhed og lægger en udbetaling. Selvom du ikke vil lægge en udbetaling, er et banklån typiske det billigste billån uden udbetaling.

Fordele og ulemper ved billån online

Hvis du vil finde den bedste finansiering af bil, skal du naturligvis kende alle dine muligheder; og en af dine muligheder er at finansiere din bil gennem et online forbrugslån. Denne låntype er en forholdsvis dyr låntype, da renterne på disse lån typisk er højere end i banken. Der er dog også mange fordele forbundet med online forbrugslån. Det er netop disse fordele, der gør, at prisen på lånet typisk er højere end et banklån.

Fordele

En af fordelene er, at du kan optage pengene hurtigt. Hvis du har akut behov for at kunne få finansieret din bil, kan du undersøge dine muligheder for at låne online. Her er ansøgningstiden, behandlingstiden og hele processen omkring lånet hurtig. Når du ansøger om lånet, får du svar inden for kort tid. Hvis du bliver godkendt til lånet, kan du forvente, at pengene er på din konto inden for kort tid. Du kan altså købe den bil, du drømmer om, inden for få dage efter, du har ansøgt om lånet.

En anden fordel er, at du hverken skal stille sikkerhed for lånet eller lægge en udbetaling for at få lov til at låne. Det betyder, at du ikke skal eje noget af værdi for, at du kan optage et billån online. Det betyder også, at du kan sove trygt om natten velvidende, at låneudbyderen ikke har taget pant i nogle af dine faste aktiver.

Du behøver ikke redegøre for hvad pengene skal bruges til

En tredje fordel ved et online billån er, at du ikke skal redegøre for, hvad pengene skal bruges til. Det betyder, at der ikke sidder en overfor dig og vurderer, om din grund til at optage et lån er valid – det kan der være en vis tryghed i.

En fjerde fordel ved at optage et billån online er, at det kan være lettere at få bevilliget et lån. En online låneudbyder vil lave en kreditvurdering af dig. Denne kreditvurdering vil dog ikke være ligeså grundig, som en kreditvurdering i banken eksempelvis er. Det betyder, at du måske kan få lov til at optage et online billån, selvom du ikke kan optage et billån i banken.

Ulempe

Den ulempe, der er ved at optage et lån online, er altså forårsaget af de mange fordele, der er ved lånet. Du skal altså selv opveje ulempen med de fordele, der er, og vurdere, om du vil optage et billån online eller hos en anden låneudbyder.

Hurtig udbetaling på billån online

Hvis du optager et forbrugslån online med henblik på at benytte det til finansiering af din bil, får du den fordel, at du får pengene udbetalt hurtigt. I mange tilfælde er dette en stor fordel i forbindelse med bilkøb. Når du ved, hvilken bil du skal købe, og hvad denne koster, kan du nemlig blot vente på, at pengene er på din konto, før du kan køre bilen hjem i garagen. I de fleste tilfælde vil der ikke gå mere end 48 timer, før de lånte penge står på din konto.

Du skal således ikke gå i lang tid og vente på, at du kan købe den bil, du går og drømmer om. Ligeledes skal du ikke vente i lang tid på at få at vide, om du kan optage lånet. Ansøgningsprocessen er meget hurtig, og hos de fleste online låneudbydere kan du se, når du ansøger, hvor lang behandlingstiden er. Behandlingstiden er typisk ikke lang; mellem et par minutter og et par timer. Fra du finder ud af, at du vil optage et lån, til du har pengene i hånden, kan der altså gå helt ned til 48 timer.

Hvordan optager man et billån online?

Der er flere og flere, der vælger at optage et forbrugslån online for at bruge dette som et billån. Dette kan måske skyldes de mange fordele, der er forbundet med at optage forbrugslån online; herunder den nemme ansøgningsproces. Ansøgningsprocessen er nemlig ikke blot hurtig – den er også let og overskuelig.

Når du skal ansøge om et billån online, skal du starte med at finde nogle forskellige låneudbydere, du ønsker at ansøge om lånet hos. Dette kan virke meget uoverskueligt, fordi der netop er så mange låneudbydere online, der tilbyder lån, der kan bruges som billån. Vi har dog gjort dette meget mere overskueligt for dig ved at samle alverdens online låneudbydere, der tilbyder lån, der er ideelle at benytte som billån. Når du har fundet de låneudbydere i vores oversigt, der passer bedst til dine lånebehov, kan du gå i gang med ansøge om dit billån.

Hvor meget har du brug for at låne?

Når du skal ansøge om lånet, skal du starte med at fastlægge, hvor mange penge du har brug for at låne. Du skal ligeledes fastlægge en løbetid for lånet. Hvis du ikke er sikker på, hvor lang løbetiden skal være, kan du bruge en låneberegner. Denne kan hjælpe dig med at regne ud, hvor lang en løbetid, du har råd til. Selvom det kan være fristende at vælge en kort løbetid, kan det være farligt. Og selvom du bliver hurtigere gældfri og sparer penge på dine renteudgifter, kan du nemlig risikere, at du ikke kan betale dit billån tilbage til tiden – og dette er meget dyrt. Hvis du ikke overholder terminerne, vil du blive pålagt morarenter, og disse renter er høje og dyre at skulle betale.

Ansøgningsskema

Når du ved, hvor mange penge du skal låne, og hvor lang lånets løbetid skal være, kan du se nogle forskellige tal for lånet. Du kan blandt andet se lånets ÅOP, det fulde tilbagebetalingsbeløb og de samlede kreditomkostninger. Det er vigtigt, at du kigger på alle tallene, og ikke blot kigger på ÅOP, som er prisen på lånet. Det er nemlig gennem disse tal, du kan se, om lånet er fordelagtigt for dig. Hos de fleste låneudbydere online er det overskueligt at danne sig et overblik over lånet og lånets nøgletal – låneudbyderne har nemlig opstillet disse tal, så lånet er så gennemsigtigt som muligt.

Ansøg om et billån nemt og hurtigt i dag

Når du har fået dannet dig et overblik over lånene ved at læse de vigtige oplysninger, kan du klikke dig videre til ansøgningsskemaet hos de forskellige låneudbydere. Låneudbydernes ansøgningsskemaer er forskellige, og de ser forskellige ud. Du skal dog bare sørge for at følge instruktionerne hos den enkelte låneudbyder, når du skal udfylde ansøgningen.

Låneudbyderne har gjort det let for dig

Selvom låneansøgningerne ser forskellige ud, kan du være sikker på, de er overskuelige alle sammen; låneudbyderne har nemlig også her gjort det enkelt og let for dig at finde ud af. Typisk skal du blot indtaste dine personlige oplysninger og dine kontaktoplysninger. For at låneudbyderen kan lave en kreditvurdering af dig, skal du dog også kunne dokumentere din indkomst. Hvor meget dokumentation, du skal indsende, er forskelligt. Dette afhænger også af, hvor mange penge du har behov at låne.

Når du har udfyldt låneansøgningen på låneudbyderens hjemmeside, kan du sende den afsted til låneudbyderen. Når ansøgningen er sendt til låneudbyderen, vil denne lave en kreditvurdering for at se, om du er kreditværdig. Dette gøres digitalt på baggrund af de oplysninger, du har angivet i din ansøgning. Det, at kreditvurderingen bliver foretaget digitalt, gør, at du kan forvente at få svar inden for ganske kort tid.

Bliver du afvist – søg andetsted

Hvis din låneansøgning bliver afvist af låneudbyderen, betyder det, at du ikke kan optage det lån, du har ansøgt om. Dette skyldes højst sandsynligt, at låneudbyderen ikke har vurderet dig kreditværdig nok. Det betyder dog ikke, at du ikke kan optage et lån online, der kan finansiere din bil. Du kan i stedet forsøge at ansøge om et mindre lån eller angive en længere løbetid. Hvis du vil ansøge om et andet lån, skal du sende en ny ansøgning til låneudbyderen.

Hvis din låneansøgning bliver accepteret, betyder det, at du er vurderet kreditværdig nok til at kunne optage lånet. Du vil så modtage et lånetilbud med alle informationer om dit lån. Det er vigtigt, at du gennemgår lånetilbuddet grundigt. Du kan vælge at gøre dette med en rådgiver. Når du har afgjort, om du vil optage billånet, skal du gøre én af to ting; enten skal du underskrive låneaftalen, eller også skal du ikke underskrive låneaftalen.

Brug NemID til at underskrive kontrakten

Hvis du ikke ønsker at optage det givne lån, skal du blot lade være med at underskrive lånetilbuddet. Et lånetilbud er altså således aldrig en bindende aftale. Hvis du derimod ønsker at tage imod lånetilbuddet, skal du underskrive det. Dette kan du gøre på to måder; du kan enten underskrive lånetilbuddet elektronisk eller manuelt. Hvis du vil underskrive lånetilbuddet elektronisk, skal du blot bruge dit NemID. Hvis du vælger at underskrive din låneaftale elektronisk, vil du have pengene på din konto kort tid efter, dette er gjort.

Du får hurtigt pengene på kontoen

Typisk vil der gå omkring 48 timer, før pengene er på din konto. Hvis du vil underskrive låneaftalen manuelt, kan du bede om at få den tilsendt. Når du har modtaget låneaftalen, kan du underskrive den manuelt og sende den tilbage til låneudbyderen. Dette tager selvsagt længere tid, end det gør at underskrive aftalen elektronisk. Derfor kan du også først forvente at modtage pengene, når låneudbyderen har modtaget den underskrevne aftale.

Finansiering af ny bil eller brugt bil-finansiering

Du kan finansiere din bil gennem de førnævnte muligheder, hvis du køber en ny bil. Men du kan faktisk også gøre det, hvis du skal finansiere en brugt bil. Hvis du køber en brugt bil af en privatperson, kan du dog, af gode grunde, ikke få finansiering gennem en forhandler. Hvis du køber en brugt bil, er der desuden nogle ting, du skal være opmærksom på i forhold til finansieringen af bilen.

Først og fremmest skal du være opmærksom på, at du typisk ikke kan låne et ligeså stort beløb, hvis du køber en brugt bil, som du kan, hvis du køber en ny bil. Dette skyldes, at brugte biler typisk ikke har en ligeså stor værdi som nye biler. Selvom nye biler mister værdi hurtigt, når de først er kørt ud fra forhandleren, vil de ikke have en lige så lav værdi som en brugt bil. Af samme grund kan det også være en smule dyrere at skulle finansiere en brugt bil i banken, end det er, hvis en ny bil skal finansieres. Dette skyldes, at bankens sikkerhed falder, hvis bilen er mindre værd.

Reglen gælder for både brugte og nye biler

Reglen om udbetaling for bilen gælder, uanset om du køber en ny eller en brugt bil; finansiering uden udbetaling er muligt, både hvis du finansierer gennem et lån online eller et billån i banken. Hvis du finansierer den brugte bil gennem et billån i banken, vil det dog blive dyrere, hvis du ikke har til en udbetaling.

Hvis du optager et forbrugslån online og bruger dette som et billån, vil der ikke være forskel på, om du skal låne penge til en ny eller en brugt bil. Dette skyldes, at låneudbyderne ikke skal vide, hvad du skal bruge pengene til. Dette er en fordel, hvis du ønsker at købe en brugt bil.

Hvad koster et billån?

Det er jo i virkeligheden svært at sige, hvad et billån koster. Prisen på et billån afhænger nemlig af rigtig mange ting, herunder låneudbyderens vilkår, samt hvilket lån du vælger at optage. Selvom det er svært at komme med billån priser, er der nogle ting, du kan bruge som tommelfingerregel, når du skal finde dit billån.

Hvis du vælger at optage et lån i banken, kan du som udgangspunkt forvente det billigste billån. Dette skyldes, som vi allerede har været inde på, at banken ikke er særlig risikovillig. Banken holder sin egen sikkerhed oppe for, at du kan betale en lavere pris på dit billån. Der vil dog altid være renter på billån – uanset om du låner i banken eller online. Et billån er altså aldrig gratis, ligesom ingen andre lån er det.

Renter på et billån

Hvor høj renterne på billånet er, afhænger af flere ting. Først og fremmest afhænger det af, hvilken rentemodel du har valgt. Derudover afhænger det af, hvor risikovillig du er. Hvis du er meget risikovillig, betyder det nemlig, at låneudbyderen får en større sikkerhed, hvormed renten på billånet formindskes.

Billån og renter er altså to ting, der går hånd i hånd.  Men renten på billån er også varierende alt efter, hvordan din økonomiske situation ser ud. Hvis du optager et billån i banken, vil renten eksempelvis være højere, hvis du har en indlånskonto eller andre lån, du afdrager på. Hvis du altså er en kunde, banken i forvejen tjener penge på, vil der være større sandsynlighed for, du kan få et billigt billån.

Billige billån er svære at finde – og det er vel også relativt, hvornår et lån er billigt. Det er dog også muligt at finde billån online, der er forholdsvis billige. Her vil prisen på lånet afhænge af din alder, din kreditværdighed og lånets beløb.

Billån med fast eller variabel rente

Noget af det, der påvirker rentens størrelse, når det kommer til billån, er, hvilken rentemodel du vælger. Man opererer med to forskellige rentemodeller på det danske lånemarked; fast rente eller variabel rente.

Hvis du optager et billån med en fast rente, kan du forvente, at renten som udgangspunkt vil være højere, end den vil på et tilsvarende lån med en variabel rente. Hvis du optager et billån med en fast rente, vil renten nemlig være stabil i hele lånets løbetid. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om, om renten vil falde eller stige. Du kender altså prisen på dit lån allerede fra lånets begyndelse. Dette er en fordel for de fleste, idet man ofte skal have is i maven, hvis man optager et lån med en variabel rente. Grunden til, at renten på et fastforrentet billån som udgangspunkt er højere, er, at låneudbyderen sikrer sig, at denne ikke lider stort tab. Hvis markedsrenten stiger meget i lånets løbetid, vil renten på dit lån nemlig ikke ændre sig i takt med markedsrenten.

Billån med variabel rente

Hvis du derimod vælger at optage et billån med en variabel rente, vil renten tilpasse sig markedsrenten. Det betyder, at låneudbyderen ikke vil lide tab, hvis markedsrenten stiger. Dog vil låneudbyderen heller ikke nyde godt af, hvis markedsrenten falder – for renten på dit billån vil blot falde tilsvarende. Når du optager et lån med en variabel rente, betyder det altså, at du ikke kender prisen på lånet ved lånets begyndelse. Det er fordi lånets rente kan ændre sig, hvis markedsrenten ændrer sig. Således kan du være heldig, hvis markedsrenten falder, men du kan også være uheldig, hvis markedsrenten falder. Dog kan risikoen i nogle tilfælde være værd at tage, for renten på et variabelt lån er som udgangspunkt lavere, end renten på et tilsvarende fastforrentet billån.

Hvordan finder man det billigste billån?

Vil du også gerne finde Danmarks billigste billån? Så er du helt sikkert ikke alene. Mange går nemlig efter det billigste billån, når de skal finde det billån, de vil optage. Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at det ikke altid er det billigste billån, der er det bedste billån. Alligevel er det dog godt med nogle tips til, hvordan du kan finde den billigste finansiering af din bil. Så det får du naturligvis her.

Billån sammenligning; tjek altid ÅOP på billån

Når du vil finde det billigste billån, skal du starte med at sammenligne forskellige lån. På den måde er du nemlig mest sikker på, at du kan finde det lån, der netop er det billigste. Når du skal sammenligne billån, er det dog vigtigt, at du ikke blot sammenligner renten. Rigtig mange tror, at renten på et billån er det, lånet koster. Selvom renteudgifterne udgør en stor del af de samlede udgifter, er der dog også andre udgifter, der skal tages i betragtning.

Når du skal finde prisen på lånet, skal du, i stedet for at se på renten, se på lånets ÅOP. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent. Dette nøgletal er altså den samlede årlige pris på lånet i procent. Denne pris er inklusive alle omkostninger, herunder både renten og gebyrer. Når du sammenligner billånenes ÅOP, er du sikker på du sammenligner den samlede pris, og at der ikke pludselig er nogle gebyrer, du har overset.

Brug en billånsberegner

Hvis du vil finde den billigste bilfinansierings mulighed, er det en rigtig god ide at benytte en låneberegner. En låneberegner er et rigtig godt værktøj, når du skal se, hvad et givent lån koster. Du kan bruge låneberegneren til at udregne et billån, der passer til din økonomi. Således kan du se, hvilket billån, der er det billigste. Du kan eksempelvis udregne billånets månedlige ydelse og afdrag, ligesom en billånsberegning kan indeholde mange andre fakta om dit lån. Du kan bruge låneberegneren, inden du optager lånet. Og således kan du altså se, hvilken lån, der er billigste, inden du optager et. I låneberegneren kan du desuden udregne alle de udgifter, der er forbundet med billånet. Og således kan du være helt sikker på, hvad du skal betale hver termin.

Overvej rentemodellen

Rentemodellen har, som vi har været inde på, en indvirkning på lånets pris. Derfor skal du naturligvis også overveje, hvilken rentemodel du ønsker, når du leder efter det billigste billån. Selvom et billån med en variabel rente vil være billigst som udgangspunkt, er det nemlig ikke sikker på, at lånet bliver ved med at være billigt. Hvis renten stiger, kan prisen på lånet overstige prisen på et tilsvarende lån med en fast rente, selvom dette lån som udgangspunkt var dyrere ved lånets begyndelse.

Jo længere løbetiden på lånet er, des større er risikoen for, at renten vil ændre sig – enten stige eller falde. Dette er en god viden at have med i overvejelserne, når du skal vælge rentemodellen på dit lån. Det betyder nemlig, at det kan være en god ide at vælge en variabel rente på dit lån, hvis du skal optage et forholdsvist kortfristet lån, mens det kan være klogt at vælge et fastforrentet billån, hvis du optager et langfristet billån.

Hvordan finder man det rette billån?

Som nævnt er det ikke altid, at det billigste billån er det rette billån. Når du vil finde det helt rette billån, er prisen kun én af de ting, du skal tage højde for.

Hvis du vil finde det rette billån, er der flere ting, du kan gøre. Først og fremmest kan du holde øje med udbyderne. Du kan eksempelvis se på deres anmeldelser, da disse giver en god indikation for, hvor tilfredse andre låntagere har været med den givne udbyder. Hvis en låneudbyder har gode anmeldelser, vil det også give dig en bedre tryghedsfølelse, når du optager lånet.

Der findes ikke ét rigtigt lån. Det rette lån er altså det lån, der er det rigtige for dig. Derfor skal du også gå efter det lån med den rigtige løbetid, det rette beløb, den billigste pris og den hurtigste udbetaling, når du skal finde det rette lån.

Billåns løbetid; hvad kan du regne med?

Når du optager et billån, kan du i mange tilfælde selv være med til at vælge lånets løbetid. Løbetiden bør du vælge ud fra den månedlige ydelse. Du skal nemlig være sikker på, at du har råd til at betale den månedlige ydelse hver måned. Hvis ydelsen er for høj, skal løbetiden være længere. Når løbetiden bliver længere, betyder det, at lånet bliver dyrere, fordi der kommer større renteudgifter. Til gengæld er risikoen for, at du ikke kan betale lånet tilbage til tiden ikke så stor. Dette er meget positivt, for hvis du ikke kan betale lånet tilbage til tiden, vil du skulle betale strafrenter – og disse kan være meget høje.

Den typiske løbetid for et billån er mellem 2 og 10 år. Løbetiden afhænger naturligvis meget af lånets størrelse. Man siger typisk, at lånet skal være betalt ud, når bilen ikke længere har en værdi. Eller at lånets størrelse skal svare til bilens værdi. Altså skal lånet nedsættes i takt med, at bilens værdi falder.

Er der rentefradrag på billån?

Når du optager et billån, vil der være renteudgifter. Når der er renteudgifter, vil du kunne trække disse fra i skat. Der er altså også fradrag på dit billån, hvilket du kan få stor glæde af. Det betyder nemlig, at du skal betale mindre i skat, og dermed kan du betale mere på dit lån. Med et fradrag på dit billån er der endnu en fordel ved at optage et billån som finansiering af din bil. Dit billån er fradragsberettiget, uanset om du optager det i banken eller online hos en online låneudbyder.

9 ting du skal overveje, inden du optager et billån

Inden du optager et billån, er der nogle ting, du skal huske. Der er flere ting, du skal være opmærksom på, og der er flere ting, du skal overveje. Disse ting har vi listet op herunder. På den måde kan du blive klædt bedst muligt på til at optage et billån. Og til at vælge det rigtige billån. Hvis du laver dit forarbejde rigtigt og godt, er du sikker på, at du optager det rette lån. Og at du har råd til at finansiere din bil gennem et billån.

Hvor meget skal du låne?

Inden du skal optage et billån, skal du naturligvis have fundet den bil, du gerne vil købe. I forbindelse med dette skal du fastlægge dit behov og finde ud af, hvor mange penge, du skal låne. Hvis du optager et billån i banken, kan du ikke låne flere penge, end bilen koster. Hvis du optager et billån online, kan du i princippet låne flere penge, end bilen koster. Der er nemlig ingen, der skal vide, hvad pengene skal bruges til. Som udgangspunkt er det ikke en god ide at låne et større beløb, end du skal bruge.

I nogle tilfælde kan det dog betale sig, hvis du låner online. Når du kigger på lån online, vil du nemlig opleve, at der nogle gange kan være lavere renter på de større lån. Du skal derfor beregne, hvilket lån – og hvilket beløb – det er smartest for dig at låne, hvis du låner online. Du kan se dette, hvis du kigger på lånets fulde tilbagebetalingsbeløb.

Læg et realistisk budget – og hold det

Når du skal optage et hvilket som helst lån, er det vigtigt at vide, hvor meget du har råd til at låne. Og om du har råd til at låne. Dette kan du finde ud af ved at lægge et realistisk budget. Når du lægger et realistisk budget, sammenligner du dine indtægter med dine udgifter for at se, hvor mange penge du har tilovers om måneden, når dine udgifter er betalt. På den måde kan du beregne, hvor mange penge du har råd til at betale af på dit lån om måneden. Det er vigtigt, at du er sikker på, at du har råd til at betale dit lån. Inden du optager det. Hvis du ikke er sikker på, du kan betale lånet tilbage, kan det nemlig blive meget dyrere end beregnet at optage et billån.

Når du lægger budgettet, er det meget vigtigt, at det er realistisk. Faktisk må du gerne være pessimistisk, når du lægger budgettet. Hvis du budgetterer med højere udgifter og lavere indtægter, end du regner med, vil du være sikker på, at dine økonomiske ender kan mødes. Dine økonomiske ender skal nemlig også gerne kunne mødes. Selvom der sker ændringer i din økonomi.

Sig ”ja tak” til hjælp

Det er ikke forkert at spørge om hjælp. Og det er heller ikke forkert at sige ”ja tak”, når hjælpen byder sig. Faktisk er det det helt rigtige at gøre, når man skal optage et lån. Især hvis man ikke selv er økonomisk ekspert. Det kan eksempelvis være en god ide at få hjælp til at lægge budgettet, hvis du ikke selv er så god til det, at du tør lade din økonomi afhænge af det. Du kan søge hjælp i banken. Her kandin bankrådgiver hjælpe dig ved at rådgive dig om et lån.

Du skal dog være opmærksom på, at din bankrådgiver højst sandsynligt vil anbefale dig at optage din billån i banken. Dette kan skyldes, at det er det mest fornuftige i din økonomiske situation – men det kan også skyldes, at bankrådgiveren også fungerer som sælger for banken. Derfor kan det være en god ide at modtage rådgivning fra en uvildig rådgiver. En uvildig rådgiver er helt neutral, og derfor vil denne altså også kun tage udgangspunkt i din økonomiske situation, når du skal rådgives omkring den. Selvom det koster penge at modtage rådgivning fra en uvildig rådgiver, kan disse penge være godt givet ud, fordi denne rådgiver vil med garanti anbefale dig det lån, der er klogest for dig at optage.

Sammenlign billån

Når du skal finde det rette billån, er det en virkelig god ide, at du sammenligner forskellige billån. Når du sammenligner billån, bør du både sammenligne forskellige billån fra samme udbyder og forskellige billån fra forskellige udbydere. Det er altså en rigtig god ide at afdække alle dine muligheder, inden du træffer en beslutning om, hvilket billån du vil optage.

Når du sammenligner billån, er der flere forskellige ting, du kan sammenligne. Du kan først og fremmest sammenligne beløb, løbetid og rentemodel. Derudover er det en rigtig god ide at sammenligne lånenes ÅOP. Når du sammenligner ÅOP, er du sikker på, at du finder det billigste lån. Det lån med det laveste ÅOP, er det billigste lån – også selvom dette lån har den højeste rente. Derfor; kig altid kun på ÅOP, når du skal finde det billigste lån. Hvis du er i tvivl om, hvilket lån, der er det bedste for dig, kan du gennemgå de forskellige lånetilbud med en rådgiver. Således vil du være sikker på, at du underskriver det rigtige lånetilbud. Samt får finansieret din bil med det rette billån.

Hvor risikovillig er du?

Lån helt op til 500.000 kr. til et billån!

Når du skal optage et billån, skal du først afveje, hvor risikovillig du er. Din risikovillighed afhænger af, om du har mod på at stille sikkerhed for lånet, og hvilken rentemodel du vælger. Hvis du er meget risikovillig, kan du med fordel stille sikkerhed for dit billån.

Når du stiller sikkerhed for billånet, vil din risiko stige, idet du kan miste et aktiv, hvis du får svært ved at overholde lånets terminer i fremtiden. Når du stiller sikkerhed for lånet, vil låneudbyderens risiko falde. Og dermed kan det være muligt at få et billigere billån, hvis du vil stille sikkerhed.

Er du risikovillig?

Hvis du er risikovillig, kan det ligeledes være en fordel for dig at vælge et billån med en variabel rente. Når du optager et billån med en variabel rente, vil du nemlig løbe en stor risiko. Du kan nemlig ikke vide, om dit lån vil blive meget dyrere end forventet. Såfremt du vælger et lån med en variabel rente.

Til gengæld kan du heller ikke vide, om dit lån vil blive billigere end forventet. Hvis du vælger et billån med en variabel rente, vil låneudbyderens risiko falde, fordi renten altid vil tilpasse sig markedsrenten. Derfor vil et lån med en variabel rente altså også være den billigste løsning ved lånets begyndelse.

Hvis du ikke er risikovillig, betyder det, at dit billån med stor sandsynlighed vil være dyrere. Du vil dog altså ikke løbe en ligeså stor risiko ved at optage lånet, hvilket er en fordel. Det er altså vigtigt, at du overvejer, om du er risikovillig eller ej. Din risikovillighed har nemlig betydning for, hvilket lån du skal vælge, og hvordan lånet skal se ud.

Husk, at billige billån er svære at finde

Det er svært at finde billige lån – uanset låntype. Der er naturligvis billån, der er billigere end andre, men alle billån koster penge. Dette er en god ting at huske på, når du skal optage et billån. Det kan nemlig være risikabelt blot at gå efter det billigste forbrugslån uden at tænke over de andre vilkår, der følger med lånet. Uanset hvad, skal du betale af på lånet over en periode. Og derfor er det vigtigt, at du optager et lån med gode vilkår, du kan leve med. Også selvom lånet bliver dyrere, end det kunne have været under andre betingelser.

Tænk pessimistisk

Det er sjældent, man hører, at man bør tænke pessimistisk. Dog kan det være en rigtig god ide at tænke pessimistisk, når man skal optage et billån. Det er, som vi har været inde på, klogt at tænke pessimistisk i forhold til indtægter og udgifter, når man lægger sit budget. Således kan man nemlig være sikker på, man har råd til at optage lånet, inden man optager det. Det kan dog også være klogt at tænke pessimistisk i andre sammenhænge i forbindelse med optagelse af et billån. Det kan eksempelvis også være en god ide at tænke pessimistisk, når du skal vælge løbetiden for lånet. Når du skal vælge løbetiden, skal du tænke på, hvor meget du har råd til at betale per ydelse.

Skab mere luft i økonomien med en lang løbetid

Hvis du vælger en lang løbetid, vil din ydelse falde. Det betyder altså, at du kan skabe mere luft i din økonomi ved at vælge en længere løbetid. Når du vælger en længere løbetid, vil der dog også gå længere tid, før du er gældfri. Derfor vil lånet i sidste ende blive dyrere. Selvom lånet bliver dyrere, kan det dog godt betale sig at vælge en længere løbetid, hvis du vil være helt sikker på, du kan betale dine ydelser til tiden. Hvis du ikke kan dette, vil du nemlig blive pålagt at skulle betale gebyrer og strafrenter. Dette kan blive meget dyrt. Det gælder dog om at finde den gyldne middelvej, fordi et lån naturligvis heller ikke skal være dyrere end højst nødvendigt. Ligesom det er rart at blive gældfri så hurtigt som muligt.

Hvad med afdragsfrihed på dit billån?

Nogle steder er det muligt at optage et billån med afdragsfrie perioder. Når du har afdragsfrihed på dit billån, skal du ikke betale afdrag på lånet for en periode. Dette kan være en fordel for nogle, idet det kan skabe mere luft i økonomien i den periode, afdragsfriheden er. Hvis du har flere dyre lån, kan det være en god ide at optage et billån med afdragsfrihed. Således kan du nemlig bruge flere penge på de dyre lån, inden du skal afdrage på billånet. Hvis du vælger et billån med afdragsfrihed, skal du blot være opmærksom på, at lånets samlede tilbagebetalingsbeløb vil blive højere. Idet du vil være længere tid om at betale lånet ud. Desuden vil ydelserne på lånet også være højere, når den afdragsfrie periode er slut.

Banklån, onlinelån eller en tredje mulighed?

Du skal naturligvis overveje, om du vil optage dit billån i banken, online eller et helt tredje sted. Som vi har været inde på, er der fordele og ulemper ved alle lånemuligheder og låntyper. Derfor skal du altså også blot vælge det billån, der passer bedst til dig og dine behov. Det er ikke altid vigtigst at vælge det billigste lån. Hvis din økonomi kan bære et dyrere lån med flere fordele, kan dette måske være det rigtige for dig. Dette er dog noget, du selv skal vurdere ud fra din økonomiske situation.

Ting, du skal huske, efter du har optaget dit billån

Der er mange ting, du skal overveje, hvis du vil optage et billån. Der er rigtig mange ting, der skal tænkes igennem, fordi det naturligvis er vigtigt, at du finder det billån, der er det bedste for dig. Efter billånet er optaget, er der dog også nogle få ting, du skal huske.

De ting, der giver sig selv

Når du har optaget et lån, skal du naturligvis huske at overholde de forskellige lånevilkår og låneaftalen. Derfor er det altså også utrolig vigtigt, at du netop kender alle vilkårene i låneaftalen. Du skal vide, hvad din ydelse er, hvornår terminen er, og hvornår du bliver gældfri. Det er vigtigt, at du selv har styr på dit lån. Dette er både for, at du kan bevare et overblik over din samlede økonomi, men det er også for, at du ved, hvis du får udfordringer med dit billån.

Kontakt låneudbyderen, hvis der er udfordringer

Hvis du bevarer overblikket over din økonomi og dit billån, vil du på forhånd vide, hvis det bliver udfordrende for dig at overholde nogle af lånevilkårene. Hvis du på forhånd kan se, at du eksempelvis får svært ved at betale dit afdrag til tiden, er det vigtigt, at du tager kontakt til låneudbyderen. Låneudbyderen er naturligvis mest interesseret i, at din økonomi bliver bragt i orden, så du kan betale lånet tilbage rettidigt. Men der kan opstå situationer i alles liv, der uforudsigeligt kan påvirke den økonomiske situation.

Idet låneudbyderen ønsker, at din økonomi skal bringes i orden, er denne sommetider villig til at ændre i vilkårene. Eksempelvis er nogle låneudbydere villige til at udskyde betalingen af afdrag. På den måde kan du skabe luft i din økonomi frem for at forværre den. Du vil nemlig forværre den, hvis du ikke kontakter låneudbyderen, men blot lader stå til. Hvis du gør dette, og du ikke overholder låneaftalen, vil du blive pålagt dyre renter og gebyrer. Og du vil således blot få endnu sværere ved at blive gældfri.

Det er altså utrolig vigtigt, at du kontakter låneudbyderen, hvis der er problemer med dit lån. Eller hvis du havner i en økonomisk situation, du ikke havde forventet.

Overvej grundigt, tag en beslutning og køb din bil

Inden du optager et billån, er der mange ting, du skal overveje. Der er mange ting, du skal tænke over, hvis du vil være sikker på, du optager det billån, der er det rette for dig. Der er forskellige fordele ved forskellige lån. Ved at optage et billån online får du et lån med en meget hurtig udbetaling. Du får et lån, der er nemt at ansøge om. Du får et lån, du ikke skal stille sikkerhed for, og du får et lån uden udbetaling. Alle fordelene er grunden til, at flere og flere vælger at optage et billån online. Skal du være den næste? Vi har samlet en masse forskellige forbrugslån, der er ideelle til finansiering af din bil. Du kan altså blot gå på jagt efter det rette lån her på siden. Ansøge om det og købe den bil, du drømmer om.