Julehjælp – Her Kan Du Søge Om Tilskud Til Julen

Har du brug for julehjælp? Har du ikke plads i økonomien til at købe julegaver, juletræ og julemad? Så se dine muligheder for et tilskud til julehjælp her.

Julehjælp  – hvad er det?

Det kan være hårdt for en familie, når de ikke kan købe julegaver, juletræ og julemad til deres børn. Ikke alle er lige priviligerede, og har økonomien til at finansiere julen. Du kan søge om julehjælp, hvis du ikke selv kan finansiere julen. De forskellige udbydere, hjælper hvert år flere tusinde danske familier, med at få råd til en god jul. Det er familier som til daglig har svært ved at få mad på bordet. Med julehjælp, bliver der råd til lækker julemad, juletræ og lidt julegaver til børnene.

Få hjælp til at få en god jul med julehjælp

Nogle familier vælger at kombinere julehjælpen med et gratis lån online. Det gør de, da der ikke skal mangle noget til jul, og så ingen familiemedlemmere bliver skuffet. Julen er noget børn går og glæder sig til et helt år. De glæder sig til julebagning, at åbne julekalender, adventsgaver og dansen rundt om juletræet. Dette har ingen forældre lyst til at tage fra deres børn, hvorfor der derfor er rig med mulighed for at få finansiering til en god jul.

Hvem kan søge om julehjælp?

Inden du påbegynder ansøgelsesprocessen, er det vigtigt at du er klar over, om du overhovedet kan ansøge om denne hjælp. Julehjælp bliver som udgangspunkt tildelt til den befolkningsgruppe i Danmark, som knap nok har penge i starten af måneden. Julehjælp bliver altså tildelt til de mest trængende familier med en lav indkomst. Hvis du har opbrugt alle dine penge på tøj, ferier, elektronik osv., så gør det ikke, at du er berretiget til julehjælp. Denne hjælp er et af de mest populære økonomiske tiltag til julestøtte. Der kommer hele tiden nye udbydere til. Dem vil vi kommer nærmere ind på længere nede i artiklen.

Kan man søge om julehjælp selv om man ikke holder jul?

Og svaret er, ja! Ligegyldigt hvilken kultur man kommer fra og følger, skal børn og unge stadig kunne føle, at december måned er helt speciel. Det er nemlig afgørende, at man som flygtning fra et andet land, tager den danske kultur til sig – derfor kan julehjælp til udsatte familier give grund til at samles og hygge i juletiden. Det kan for børnene handle om at føle sig som en del af fællesskabet, da julen som sagt er en af de vigtigste højtider i Danmark.

Hvordan ansøger man om julehjælp i 2018?

Det er ikke særligt svært at ansøge. Der er dog bare få ting, som du skal være opmærksom på. Stort set alle organisationer kræver, at du ansøger inden d. 1. december for at blive taget i betragtning. Vi anbefaler tilmed, at du ikke kun nøjes med at sende én ansøgning afsted, men derimod til så mange som muligt. Jo flere ansøgninger du sender afsted, jo større chance er der for, at du vil blive godkendt. Det er værd at huske, at julen ikke behøver at koste en bondegård for at være hyggelig. Så længe man er sammen med dem man elsker, betyder det materielle mindre.

Når du ansøger om julehjælp, sender du en mail til organisationen med de oplysninger som de kræver. Nogle organisationer kræver, at du møder op på din lokale afdeling, hvor du skal til en samtale med en repræsdentant for organisationen. Denne person skal vurdere, om hvorvidt du skal godkendes eller ej. Denne repræsentant vil højst sandsynligt spørge ind til personlige oplysninger, så som din indtægt, antal børn og dit månedlige rådighesbeløb. Det er et krav fra de fleste, at du kan dokumentere din indtægt.

Julehjælp organisationer

Der er et hav af organisationer som tilbyder julehjælp til trængende familier. De danske organisationer vil vi nævne nedenfor:

Ansøg om julehjælp her - giv dine børn en jul de aldrig glemmer #. Mødrehjælpen

# Julekurv

#. Julehjælpen

#. Folkekirkens Nødhjælp

#. Foreningen til støtte for Mødre og Børn

#. Røde Kors

#. Samvirkende Menighedsplejer

#. Blå Kors

#. Børnesagens Fællesråd

#. Dansk Folkehjælp

#. Frelsens Hær

Udover disse mange organisationer, som støtter op om julehjælp og tildeler dette, så kan du også finde andre steder, som tilbyder julehjælp inde på forskellige facebookgrupper. Der kommer tilmed hvert år nye organisationer til, som vil tilbyde julehjælp. Hold dig derfor opdateret på vores side hvert år, for nye udbydere.