Optag Et online lån i Dag

onlinelån

14 april, 2021

Står du og har behov for ekstra penge til et større køb? Så bør du spidse ører nu. Internettet gemmer nemlig på en masse nye låneformer og muligheder for finansiering. Men hvilket slags lån bør du optage? Læs med her og bliv klogere.

Lånetyper: Få det store overblik her

For de fleste mennesker fremstår lånemarkedet som en regulær jungle. Det er ikke så overraskende endda, for der findes et stort udvalg af forskellige lån at vælge imellem, samt et hav af forskellige termer at forholde sig til. Lad os derfor gennemgå de forskellige lånetyper her:

  • Kviklån: De fleste har sikkert hørt om de såkaldte quicklån, eller “kviklån”, som de også kaldes. Her er der, som navnet antyder, tale om hurtige lån. Her har du mulighed for lynhurtigt at optage et mindre lån, f.eks. på 20.000 kroner. Ideelt for dem, som har behov for pengene nu og her, og som samtidig har en klar plan for tilbagebetalingen.
  • Forbrugslån: Denne type lån minder til dels om kviklånet, i og med pengene er øremærket til forbrug. Typisk er der dog mulighed for at låne et større beløb, og kravene til låntageren er typisk noget højere. Udbetalingen foregår heller ikke lige så hurtigt.
  • Bil- og boliglån: Endelig har vi lånene til køb af bil, båd og bolig. Her er kravene til ansøgeren en del større, og der foretages en tilbundsgående kreditvurdering inden udbetalingen af lånet. Her kan der også lånes for langt højere beløb i forhold til de to foregående lån.

Hvilket lån skal du optage?

Hvilket lån du skal optage afhænger fuldstændigt af din økonomi, samt dit lånebehov. Har du f.eks. lige nu og her behov for en ny bil, og mangler du 20.000 kroner til formålet, så kan et kvik- eller forbrugslån sagtens være løsningen for dig. Det er vigtigt, at du holder øje med lånets samlede renter og ÅOP. Du skal naturligvis helst optage et, som har så lav en rente som muligt.

Står du i stedet og har behov for et lån til køb af en ny bolig, så bør du i første omgang kontakte din bank. Her kan du i samråd med din bankrådgiver få udarbejdet et budget for, hvor meget du kan købe for, og herefter kan du for alvor sætte gang i din boligjagt.

Internettet er i hele denne proces din ven. Som medie gemmer det nemlig på masser af muligheder og nye låneformer. Hold dig derfor konstant opdateret på udviklingen om lån her på siden.