Når der skal være fest

la der være fest

12 januar, 2020

Skal der være fest, så lad der være fest, som man siger. Dog er det ikke altid at økonomien lige er til det, og så skal man overveje om der kan rationaliseres lidt.

Står du for at skulle arrangere et brag af en fest, så ved du også godt at årets fest ikke koster gratis. Der skal spyttes lidt i kassen, det kan ikke undgås. Men halter det med finanserne, er det en god ide at starte med en checkliste, hvor det mest nødvendige krydses af.

Sprut og bajere kan ikke undværes, så de skrives på listen. Hvor stor udskriften til drikkevare bliver, kommer helt an på hvor mange gæster der kommer. En god tommelfingerregel siger ti øl pr mand, og en halv flaske sprut pr dame, og så ellers lidt blandede sodavand at spæde i drinksene.
Strip skal der også være til en god fest. Det bookes bedst og billigst her. Er det din egen fødselsdag du skal arrangere, så kan du satse på at vennerne har booket en stripper til dig, men det er noget møg, hvis de glemmer det. Hellere to strippere end ingen!
Musik skal der også være. En DJ er en fed ting til at holde kog på dansegulvet, og bør også skrives på listen. Du kan selvfølgelig overveje at lade din egen party playliste spille på Spotify, men det er en chance at tage.
Så er der spørgsmålet om hvor festen skal holdes. Har du et stort hus, så koster det jo ikke noget umiddelbart at holde den der. Det kan dog vise sig dyrt dagen derpå, når håndvasken er faldet ned fordi der foregik utugt på badeværelset, eller når parketgulvet skal høvles efter bekendtskabet med damernes stiletter.
Et gardenparty er i så fald et godt alternativ. Det koster dog leje af et partytelt, eller måske blot ud at købe et fra nyt. Her er dog mulighed for at spare. Træk på dit netværk, der er sikkert en som ligger inde med et partytelt, og så koster det jo kun en vennetjeneste.
Skal du ud og leje et selskabslokale, så kan det hurtigt blive en markant udgiftspost på budgettet. Især hvis du vælger et mondænt sted. Der er dog god stil og høj cigarføring over at leje sig ind på et blæret hotel eller en sofistikeret restaurant. Høj cigarføring koster imidlertid, så her kan du virkeligt komme til at vælte budgettet.
Er det en af den slags fester som er once in a lifetime og hvor der ikke må spares på noget, så er der også den mulighed at ty til et online lån. Renten er lavere end nogensinde, og opsparing er penge ud af vinduet. Du er faktisk bedre tjent med at afdrage på et lån, end ved at spare op. Det store udvalg af låneudbydere giver dig i øvrigt gode muligheder på den kant.

Når dagen er omme og flaskerne tomme, kan en fest synes spild af penge. Dette er dog en fejlkonklusion, for den dag livet er ved at være omme, så er det minderne der tæller. Sparede penge kan ikke tages med i graven. Så det som det egentlig handler om, er at fyre en fest af, som ingen nogensinde glemmer.