Danmark har fået et lån til 0% i rente – “Det er helt vildt”

0% i rente er en realitet

28 februar, 2019

Realkreditinstituttet Jyske Realkredit valgte tirsdag, at åbne for et tiårigt fastforrentet lån til overraskende 0% I rente.

Godt nyt til boligmarkedet – lån til 0% i rente

Står du og skal låne penge til et hus eller lejlighed I nær fremtid, så er der rigtig godt nyt til dig.

Jysk Realkredit har nemlig lige åbnet for et tiårigt fastforrentet boliglån til kun 0% I rente, og dette sker sjældent.

  • Det er helt veldt at vi nu har åbnet lån med nul procent I rente. Jeg ser det her som et lån, man holder til udløb. Man kan ikke forestille sig, at det kan blive billigere, siger boligøkonom I Jyske Realkredit Mikkel Høgh til Berlingske

Ditto fortæller han, at det er første gang I historien, at dette lån bliver udbudt på markedet. Overordnet set vil dette lån være for boligejere med friværdi, som kan bruge lånet til finansiering af andre goder, såsom ny bil eller renovering af huset.

Er der en ny boligboble på vej?

Med dette lån – som næsten lyder for godt til og være sandt – kan man sagtens frygte, at der er en ny boligboble på vej. Men det skulle der ikke være nogen frygt for, vurderer direktøren I Boligøkonomisk Videncenter over for Ritzau.

– Det er meget forventeligt. Hvis det var sket for tre år siden, havde jeg været bekymret. Men i dag har vi passeret det punkt, hvor vi kan frygte en ny boligboble i Danmark. Den lave rente medfører ikke, at der kommer en boligboble, siger Curt Liliegreen til TV2.

Dog vurderes det, at dette lån kan være med til, at stabilisere lejlighedsmarkedet I København, da det bliver mere attraktivt, at låne penge.

For knap 14 dage siden, blev der ligeledes skrevet historie. De 4 store realkreditselskaber åbnede for et 30-årigt lån på 1,5% med ti års afdragsfrihed. Det var historisk billigt dengang – men er nu blevet  toppet.