Kom godt i hus eller lejlighed med en køberrådgiver

få nøglerne til dit drømmehus

18 juli, 2019

At købe hus eller lejlighed er et kæmpe skridt for mange, for ikke nok er der mange drømme på spil, men der er også mange penge på spil. Er der et tidspunkt, hvor man vil være stensikker på sit køb, så er det, når man står over for et boligkøb. For førstegangskøbere kan det især være skræmmende, da man både skal have styr på tilstandsrapport, servitutter, lokalplaner og meget mere, og man skal også inspicere sin drømmebolig til bunds for at undgå ubehagelige overraskelser, efter man har skrevet under på købsaftalen

Selv for anden- eller tredjegangskøbere er det også svært, da der er så store summer på spil. Medmindre ens forældre er mangemillionærer, er man nødt til at optage et lån for at få råd til at købe drømmeboligen. Det er også de færreste, som har lyst til at gældsætte sig for et fejlkøb, så derfor er det rigtig handy, at der findes uvildige køberrådgivere.

Køberrådgivning sikrer en fair handel

En køberrådgiver er for en køber, hvad en ejendomsmægler er for en sælger. Ejendomsmægleren varetager sælgers interesser og arbejder udelukkende for, at sælger kan få solgt sin bolig til de bedste vilkår og betingelser. I den anden ende finder man køberrådgiveren, som er købers mand, og som arbejder for, at man som køber får sit drømmehus eller sin drømmelejlighed til den bedste pris og til de bedste vilkår. Se et eksempel på en køberrådgiver her.

Før i tiden kunne ejendomsmægleren faktisk godt rådgive sælger såvel som køber, men i 2015 indtrådte en lovgivning, som forbød ejendomsmægler at have noget med køber at gøre. Fra d. 1. januar 2015 var ejendomsmægler derfor udelukkende sælgers repræsentant.

Med lovgivningen er der derfor opstået et reelt behov for dygtige køberrådgivere, som kan assistere kommende boligejere med at få det hus eller den lejlighed, som de har udset sig. For vi kan godt blive enige om, at det er unfair, hvis det kun er sælger, som har adgang til hjælp fra en professionel fra boligbranchen.

Køberrådgiveren varetager dine interesser

En køberrådgiver kan hjælpe dig med alt lige fra den indledende gennemgang af potentielle boliger til gennemgang af købsaftalen. Det helt særlige ved køberrådgivning er, at mange konsulenter tilbyder at forhandle med ejendomsmægler og sælger på dine vegne.

Det er altid praktisk og kærkomment at have en ekspert ved sin side, når man kigger efter bygningsfejl, men at have en professionel til at forhandle for dig er en fantastisk mulighed, da vedkommende netop ved, hvilke strenge der skal spilles på for at få en bedste handel.

Køberrådgivning dækker som oftest over hele rådgivningen fra start til slut, og som køber er det normalt, at man kan til- og fravælge rådgivning i de forskellige dele af købsprocessen.

Hvis man gør det, fordi man vil spare penge, bør man tænke sig om igen. En rådgiver, der har været med dig hele vejen, kan nemlig bedre sparre og vejlede dig, da han eller hun kender til din historie med boligmarkedet samt din personlige situation.

Vælg altid en uafhængig rådgiver

Når du benytter dig af en køberrådgiver, skal du være opmærksom på, at du vælger en konsulent eller en virksomhed, som tilbyder uafhængig eller uvildig rådgivning. At en konsulent eller virksomhed er uafhængig/uvildig, betyder, at de ikke er ejet af en ejendomsmægler eller realkreditvirksomhed, som kunne have interesse i dig og dine penge.

En uafhængig/uvildig køberrådgiver tilbyder nøgtern rådgivning og vejledning og er fuldstændig upåvirket af andre interessenter på boligmarkedet. Dermed kan du være 100% sikker på, at du virkelig får din bolig til de bedste vilkår, da køberrådgiveren ikke har nogen skjult agenda.