Kinas digitale yuan-transaktioner ramte $249 mia

Video, tags: digitale yuan-transaktioner - Youtube

24 juli, 2023

IfĂžlge People’s Bank of China (PBOC) guvernĂžr Yi Gang steg digitale yuan-transaktioner fra over 100 milliarder yuan i august sidste Ă„r til 1,8 billioner yuan ($249,33 milliarder) ved udgangen af juni.

Under en konference i Singapore den 19. juli nÊvnte Yi ogsÄ, at 950 millioner transaktioner havde fundet sted med omkring 120 millioner tegnebÞger siden den digitale yuan, e-CNY, blev introduceret i januar 2022.

Tallene understreger Kinas fÞrende position inden for udvikling af centralbankers digitale valutaer (CBDC) blandt andre lande. Den digitale yuan er dog stadig begrÊnset i forhold til Kinas store befolkning pÄ 1,4 mia. Dens primÊre anvendelse er i indenlandske detailhandelstransaktioner, med kun fÄ forsÞg udfÞrt i Hong Kong.

Mens den seneste stigning i digitale yuan-transaktioner markerer en imponerende stigning pÄ 70 procent fra det tal, der blev rapporteret i august 2022, halter dette belÞb stadig efter vÊrdien, der behandles af nogle af verdens stÞrste offentlige blockchains.

IfĂžlge Yi reprĂŠsenterer e-CNY i omlĂžb kun 0,16 procent af Kinas M0 pengemĂŠngde, hvilket refererer til de fysiske kontanter i omlĂžb.

“Og du kan se, at lige nu tĂŠller saldoen for e-CNY kun to tiendedele af 1% af M0, sĂ„ saldoen er meget lille, men med denne form for balance understĂžtter (vi) et stort antal transaktioner, hvilket betyder, at hastigheden er hĂžj og mere effektiv,” sagde Yi.

GrĂŠnseoverskridende applikationer

Sidste Är lancerede Bank of China Hong Kong (BOCHK) et program, der tilskyndede kunder til at oprette en BOC e-CNY-pung, som inkluderede et incitament pÄ $14 (100 yuan) til brug hos supermarkedskÊden U Select i Hongkong. Banken udvidede den digitale yuans potentielle brugssager i januar ved at integrere smart kontraktfunktionalitet.

IfÞlge en South China Morning Post-rapport den 18. juli havde BOCHK indledt et forsÞg med en grÊnseoverskridende betalingsordning, rettet mod Bank of China-kunder i specifikke detailbutikker i Hong Kong. ForsÞget har til formÄl at booste de grÊnseoverskridende anvendelser af den digitale yuan, hvilket gÞr det til den tredje grÊnseoverskridende retssag af CBDC i Hong Kong.

IfĂžlge en officiel pressemeddelelse lĂžber initiativet fra juli til august, i overensstemmelse med perioden med “traditionel turisme.” Kunder, der besĂžger filialerne i Jiangsu, Guangdong og Shenzhen, kan modtage digital yuan-reklame-cashback i rĂžde kuverter.

Udvidelse af digital yuan-testning

Shanghai Clearing House har for nylig inkluderet stÞtte til digitale yuan-afregninger. Bank of China har ogsÄ udvidet sin digitale yuan-test til at omfatte SIM-kort og NFC-betalinger.

Rapporter tyder pÄ, at PBOC sigter mod at engagere fremtrÊdende operatÞrer som China Telecom og China Unicom mere omfattende i pilotprogrammet. Centralbanken mener, at inddragelse af disse telekommunikationsvirksomheder vil Þge adoptionen.

Tidligere pĂ„ mĂ„neden introducerede centralbanken en offline SIM-kort-baseret digital yuan “hĂ„rd” wallet-lĂžsning, der gĂžr det muligt for brugere at foretage CBDC-betalinger uden at krĂŠve tĂŠndte telefoner eller netvĂŠrksdĂŠkning.

Som svar har fĂžrende telekommunikationsselskaber vist deres parathed til at samarbejde med PBoC om SIM-wallet-lĂžsningen, da de betragter det som et afgĂžrende produkt for deres fremtidige vĂŠkst og udvikling.