Hvornår skal du købe på afbetaling i stedet for at låne?

afbetaling

27 januar, 2020

Der er mange måder og få råd til nye ting til hjemmet. Vi vil her i dette blogindlæg gennemgå, hvornår du skal gå for afbetaling og hvornår du skal optage et lån i stedet for.

Og låne penge til og købe eller betale for et produkt på afbetaling, er reelt set blot 2 ord for samme sag. Det er oftest mindre forbrugsgoder du kan betale på afbetaling.

Dvs. Skal du købe en bil eller et hus, er det et lån du skal finde.

Mange butikker der sælger møbler, elektronik og hvidevarer til hjemmet tilbyder oftest, at du kan købe det på afbetaling.

Vil du købe en computer på afbetaling

Der er flere butikker der tilbyder hjælp til finansiering af en ny computer. Leder du efter en MacBook eller en ordentlig gamer pc, så findes der rigtig mange butikker både online og fysisk der tilbyder hjælp hertil. Du kan også få et let overblik gennem DigitalAfbetaling.dk – besøg siden her.

Så har du et bedre overblik over, hvilke steder der kan hjælpe dig med og handle på afbetaling. Der er flere og flere services der tilbyder og finansiere produktkøb for dig.

Hvad skal jeg være OBS på?

Du bør gennemgå dine finanser, og være sikker på du kan overholde dine afbetalinger, inden du ansøger om et lån eller en afbetalingsløsning.

Overvej også om det er et nødvendigt køb du er igang med, f.eks. og købe tøj på afbetaling er ikke sikkert det er fornuftigt, selvom du kan.

Men er jeres vaskemaskine, ovn eller sofa gået i stykker, og din finansielle situation ikke lige tilader dig at bruge flere tusinde kroner her og nu på en uforudset udgift, så kan en afbetalingsløsning være det korrekte.

Kan jeg lave en afbetalingsordning når jeg er registreret i RKI?

Det er de samme kriterier du bliver vurderet ud fra når firmærne skal godkende dig til enten et lån eller en afbetalingsordning, så står du i RKI har du allerede vist dem, at de ikke skal være sikker på du kan betale dine regninger, og din ansøgning nok vil blive afslåget.

Dog vil det være lettere og få et familiemedlem til og hjælpe dig med en afbetalingsordning end et lån:

“De ved hvad pengene bliver brugt på. De fleste er mere tilbøjelige til og hjælpe deres venner og familie med en nødvendighed, end hvis du kommer og spørge om de kan låne dig 5-10.000 kroner.”
Mark, Privatøkonom

Vil du gerne finde flere produkter på afbetaling kan du tjekke L’easy ud – de sælger både produkter direkte på afbetalinger og kan hjælpe dig med et lån samtidig.

Hvad taler for at optage et lån?

Det der taler for og optage et lån fremfor en afbetalingsordning er, hvis du skal købe flere ting og kun vil have en ordning og betale af på.

Skal du f.eks flytte hjemmefra eller for dig selv og har brug for en del møbler og hvidevarer er det nok bedre med et lån, der også giver dig muligheden for og give dig lidt råderum i økonomien efterfølgende til uforudsete udgifter.