Se hvad vi låner penge til

Der er mange forskellige ting vi låner penge til!

30 marts, 2019

Vi danskere låner penge som aldrig før for at få råd til diverse ting i hverdagen. Tendensen er blevet: ”Lev livet til det fulde og undgå at gå på kompromis”. Hvis du har muligheden for at føre dine drømme ud i livet, så skal du da også gøre det.

lendonspons

Men hvad er det så, at vi danskere går og drømmer om? Ifølge denne liste fra TV2 Lorry så varierer det faktisk i forhold til HVOR i landet, du bor.

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Lendon.dk. Hvis du har behov for at låne penge til noget, så kan du gøre det på deres hjemmeside her.

Jylland

Øverst på listen i hele Jylland topper kategorien ”bil, båd og motorcykel” faktisk. I gennemsnit låner lidt mere end 20% af jyderne for at bruge penge på ting i denne kategori.

På andenpladsen kommer ”almindeligt forbrug”, der ligger på de 11-14%. Dette er diverse hverdagsting, som mange i Jylland altså har behov for et økonomisk bidrag til.

København

Billedet er faktisk en del anderledes, hvis vi ser på hovedstadsområdet i stedet for. Her topper ”rejser” listen over det, som københavnerne låner mest til. Denne kategori er slet ikke at finde i top tre nogen steder i Jylland, hvilket er en ret sjov observation.

Højt på listen i København finder vi også ”renovering” samt ”boligkøb”, hvilket umiddelbart kan lyde som om, at det passer meget godt sammen. Københavnerne låner penge til at købe ny bolig og bagefter til at renovere den – det er i hvert fald én forklaringsmulighed for denne tendens.

Lån til almindeligt forbrug er populært

Generelt set kan ”almindeligt forbrug” faktisk anses for at være en meget populær ting at låne til her i Danmark. I næsten hele landet er denne kategori en del af top 3.

Denne tendens er ikke så overraskende, når du overvejer den type lån, som denne undersøgelse er baseret på:

Denne opgørelse er skabt på baggrund af 10.000 adspurgte rundt om i landet. Der inddrages ikke realkreditlån, kassekreditter og så videre – men udelukkende de mindre typer af lån, som du kan optage online.