Hvad koster det at afholde en fastelavnsfest?

5DK - online-lån - Fastelavnstoender

11 maj, 2021

Fastelavn er en rigtig festdag for landets børn og unge. Her får de nemlig lov til at klæde sig ud, slå katten af tønden, samt ikke mindst at rende fra dør til dør og “plage” om slik og penge. Som forældre er det derfor en god idé, at man tilbyder ungerne en rigtig sjov og uforglemmelig dag. Det kan man gøre ved at afholde en god gammeldags fastelavnsfest. Men hvad skal man bruge til formålet, og hvor meget koster det egentlig at afholde festen?

Fastelavn er lig med tøndeslagning

For de fleste børn og unge er det allervigtigste til fastelavn, at der skal slås til tønde. Den sjove omgang tøndeslagning er gammel og traditionstung, og skal du rigtig glæde dine børn, så skal du afholde en fastelavnsfest med masser af fastelavnstønder, præmier til vinderne, samt ikke mindst god musik og stemning.

Fastelavnstønder er en af de ting, du derfor skal regne med at købe til festen. I ugerne op til fastelavn er det en god idé at afsøge tilbudsaviser og lignende for gode tilbud. Dermed sparer du penge på denne post.

Udklædning, præmier og mad er også tunge poster i budgettet

Til enhver god fastelavnsfest skal der også være gode kostumer og udklædninger til børnene. Det kan godt vise sig at blive relativt dyrt at indkøbe færdiglavede kostumer til ungerne, så hvis du vil spare lidt penge på denne post, så overvej at sy dine egne kostumer. Det er naturligvis lettest, hvis der findes en fingernem person i familien, som er vant til at sy og lave håndarbejde.

Du skal også kalkulere med at bruge en del penge på præmier til de børn og unge, der vinder i tøndeslagningen. Tønderne skal endvidere proppes med slik, og i løbet af fastelavnsfesten forventer de fleste børn også, at de får kage og andet lækkert mad og drikke.

Samlet set kan man altså sige, at fastelavnsfester kræver en del planlægning, og at de kan vise sig at blive relativt dyre. Med den rette planlægning og budgettering kan du dog snildt spare en del penge, så kom straks i gang med planlægningen til næste års fest.