Giv privatøkonomien en håndsrækning

Giv privatøkonomien en håndsrækning

30 juli, 2021

Ind imellem rækker de faste indtægter ikke til en eventuel pludselig udgift. De fleste har nok oplevet, at hvis opvaskemaskinen går, så går der ikke lang tid, før også vaskemaskinen og tørretumbleren kalder på udskiftning. Forklaringen er ofte den simple, at vi har købt nye hvidevarer, da vi flyttede ind i den bolig, vi bebor nu, og derfor er der næsten også en iboende lov, der siger, at de går i stykker og skal udskiftes på nogenlunde samme tid. Men måske har der også lige været en ekstra reparation på bilen, eller en anden uventet udgift. Så kan det være, at den opsparing, vi laver af den daglige hyre, ikke rækker helt.

Her kan det være en løsning at give privatøkonomien en håndsrækning med et online lån. Det er der heldigvis mange muligheder for i dag, blandt andet via https://banksecrets.dk/laan-penge/kviklaan/, hvor man kan finde en oversigt over mange af udbydere, der i dag tilbyder online lån.

Se dig for i markedet

Inden du beslutter dig for at låne penge via en online udbyder, er det en god idé at sondere terrænet og se, hvad markedet tilbyder. Et tilbud der begynder med ‘Lån penge‘ kan ofte være fristende at tage imod, men gør dig selv en tjeneste og vurder, hvilket lån der er det mest fordelagtige.

Om et lån er det rigtige for dig hænger først og fremmest sammen med din samlede privatøkonomi. Et lån skal betales tilbage, og det gælder også et online lån. Lån derfor ikke flere penge, end du har brug for til den aktuelle investering, du skal gøre i eksempelvis hvidevarer eller bil, og vurder, hvor meget du kan magte at betale hver måned, så lånet ikke bliver en klods om benet på dig i hverdagen efterfølgende.

Husk at sammenligne ÅOP

Et lån skal vurderes på de samlede årlige omkostninger i procent, et begreb, der typisk forkortes ÅOP. Måske er renten ikke så høj, men hvis der løber mange månedlige gebyrer på i forbindelse med fremsendelse af opkrævninger og betalinger af disse, så kan de samlede omkostninger blive høje. Se derfor ikke kun på rentens størrelse, men på, hvad et lån samlet koster – hver måned og i den samlede løbetid.

Når det er sagt, er det i mange tilfælde en stor fordel at låne til en udgift, så man får spredt byrden over et stykke tid – typisk i den periode, som investeringens levetid vil være. Køber du for eksempel en ny vaskemaskine ved hjælp af et lån og vurderer, at den skal udskiftes efter fem år, kan et lån med en løbetid på fem år således være en god idé.