Er det stadigvæk sikkert at investere i Bitcoin?

invester i bitcoins

29 juni, 2021

Interessen for Bitcoin er større end nogensinde før, og det har i den grad også vist sig i prisen, der har været oppe over $65.000, da den var på sit højeste. Det får også mange til at undre sig og stille spørgsmål ved, om løbet mon er kørt, og det er for sent at investere.

For at forstå, om Bitcoin stadig er en god investering, og om det stadig er sikkert at investere, kræver at man forstår mere om, hvad der ligger til grund for de betydeligt store stigninger, som vi har set det seneste års tid. For vi har tidligere set, at Bitcoin steg ekstremt, og igen faldt ekstremt meget i pris. Det var tilbage i 2017 og start 2018, og derfor er der også spørgsmål om, hvorvidt det måske kan ske igen.

Det, der er forskellen på stigningerne i 2017 og de stigninger vi ser i dag, er at der er en langt højere grad at store institutionelle investorer, er begyndt at investere meget store summer i Bitcoin og andre kryptovaluta projekter. Da prisen i 2017 steg til vejrs, var Bitcoin kun noget, man kunne købe på dedikerede kryptovaluta børser, og langt størstedelen, der investerede, var private investorer. Det fik prisen til at tordne op, men den kom efter få måneder tordnende ned igen. Forskellen er imidlertid, at netop store virksomheder i dag i langt højere grad begynder at benytte sig af teknologien, og investerer kæmpestore summer.

Der er selvfølgelig altid en risiko for, at det kan ske igen – at prisen kan falde meget, men netop fordi disse store institutionelle investorer sidder på en meget stor del af aktiverne, er der meget der tyder på, at vi ikke kommer til at se samme store fald, selvom Bitcoin selvfølgelig er ekstrem volatil.

Bitcoin som et mere sikkert alternativ

Samtidig er der mange, der er begyndt at se Bitcoin som den mere store og sikre coin, som ikke er lige så ekstremt volatil sammenlignet med andre mindre kryptovalutaer. Det gør, at mange derfor også foretrækker at købe netop Bitcoin, frem for mange andre kryptovalutaer, hvis de vil i gang med at investere i kryptovaluta, og have det som en del af deres portefølje.

Samtidig er der også en tendens, når vi kigger på de handelsplatforme, der har gjort det muligt at købe og sælge Bitcoin. Som jeg nævnte tidligere, var det nemlig ikke muligt for bare få år siden, men det er i løbet af de seneste par år, blevet muligt på nærmest alle af de mest populære handelsplatforme, på den ene eller den anden måde. Det er også et tegn på, at det er blevet et accepteret handels aktiv verden over – og at interessen samtidig er der i høj grad.

Når det er sagt, findes der ikke nogen, der kan forudsige fremtiden, og fortælle os, hvad der præcist kommer til at ske med kursen. Så selvom man kan se, at forholdene og investorerne er anderledes, end det har været tidligere.