Dette skal du være opmærksom på, når du låner penge

Det skal du vide før du låner

3 juni, 2020

Når man låner penge, er der altid mange ting, man skal være opmærksom på. Man skal for det første sørge for udelukkende at optage et lån, som man er i stand til at betale tilbage. Derfor er det væsentligt, at man forud for lånoptagelsen lægger et budget. Ved man, hvad man har med at gøre rent økonomisk, så behøver man heller ikke være bange for ikke at kunne betale et lån tilbage.

Man skal også være opmærksom på ÅOP for det pågældende lån. Denne størrelse fortæller nemlig hvor mange årlige omkostninger, der er på et lån. ÅOP kan også benyttes til at sammenligne forskellige lån med hinanden, inden man træffer endeligt valg om, hvad det er for et lån, man ønsker at optage.

Derudover er det også vigtigt at være opmærksom på lånets løbetid. Jo længere en løbetid, der er på lånet, jo flere renter og omkostninger vil der påløbe i løbet af tilbagebetalingsperioden. Med en kort løbetid vil renter og omkostninger være lavere, men så vil de månedlige afdrag naturligvis også være højere.

Tænk dig godt om

Der findes mange tilfælde i livet, hvor det er fordelagtigt at låne penge. Det er ikke noget, man skal være bange for, når blot man har råd til at betale lånet tilbage igen. Det anbefales, at man kun låner penge, man har brug for. Man bør også tænke sig om en ekstra gang, inden man vælger at underskrive låneaftalen.

Det er også vigtigt at gennemse alle relevante muligheder. Der er ingen grund til at springe på det første og det bedste lån. Man kan nemlig hurtigt blive overrasket over, hvor dyrt det egentlig kan være at låne penge. Der kan derfor være mange penge at spare ved lige at tjekke markedet igennem. Her kan det være mest fordelagtigt at benytte sig af en lånesammenligner. Dem findes der mange af, og de kan hjælpe med at danne overblik over, hvor de mest fordelagtige lån gemmer sig.

Man skal som regel være 18 år eller ældre for at få lov til at låne penge. Nogle låneudbydere stiller krav om, at man skal være helt op til 23 år.

Er man registreret i RKI eller andre lignende registre, skal man også være opmærksom på, at man ikke har de samme lånemuligheder.

Ansøg om et lån online

Når man har fundet et passende lån, som man godt kunne tænke sig at optage, er det nemt at ansøge om det pågældende lån online. Det tager få minutter at udfylde en ansøgning, og man kan få svar i løbet af mindre end 5 minutter. Det er også vigtigt at vide, at en aftale om lån først er indgået, når den tilsendte låneaftale underskrives. Indtil da er det uforpligtende, og man skal også vide, at man efter underskrivelsen har 14 dages fortrydelsesret.

I Danmark er det sikkert at låne penge, så man kan være helt tryg ved processen, som man roligt kan kaste sig ud i, når blot økonomien er i orden.