Budgettet for studenterfesten

Budgettet for studenterfesten

13 maj, 2021

Bliver du student til juni, så er du sikkert i fuld gang med både eksamenslæsning og planlægning af studentergilde. Det er i milepæl i livet at blive student, og derfor skal det selvfølgelig også fejres. Men der er samtidig en del udgifter forbundet med det. Vi kommer derfor her med et par gode råd til, hvordan du kan lægge et budget for studenterfesten.

Hvad koster studenterfesten?

Der findes mange traditioner og studenterhue-regler.dk, som nybagte studenter gerne vil følge. Selvom I er en hel klasse til at deles om udgifterne, så er det en god ide at få lagt et budget. Der er nemlig både enkeltudgifter og fællesudgifter. Enkeltudgifterne omfatter, at du skal betale for din studenterhue og dit smarte studentertøj. Derudover er der fællesudgifter til at leje en studentervogn, så I kan køre gennem byen og besøge jeres familier. Til studenterfesten kan I enten holde et privat arrangement eller I kan leje forsamlingslokaler. Dertil kommer mad og drikkevarer samt musik eller anden underholdning. Det er udgifter, som skal deles. Måske kan I være heldige at indgå nogle gode aftaler om rabat med leverandørerne af studentervogn, udlejningslokaler og catering. Men du skal nok alligevel indstille dig på, at det kan løbe op, når alt skal betales på en gang. Hvis du ikke har råd til alle udgifterne i forbindelse med studenterfesten, så kan du fx tage et onlinelån, og dermed få dækket udgifterne budgettet til at få en sjov og fantastisk studenterfest.

Sådan tager du et online lån

Beslutter du dig for at tage et onlinelån, så kan du sammenligne forskellige priser på lån. Du kan indhente forskellige tilbud og vælge det lån, som har den billigste rente. Du kan ansøge om lån online hjemmefra, og når du bliver godkendt til et lån, så går der ofte kun et par dage, og så står pengene på din konto. Det går meget hurtigere, end hvis du ansøger om et traditionelt forbrugslån i banken. Du kan afdrage på et onlinelån over mange måneder og betale en lav månedlig ydelse, så det er overkommeligt, også selvom du skal i gang med at studere efter sommerferien.