Book din sommerferie med ro i maven

book ferie

18 oktober, 2019

Flere og fler danskere bliver utrygge ved og bestille deres sommerferie i forvejen, da der er flere og flere fly- og rejseselskaber der går konkurs. Senest er Thomas Cook, der i  Danmark er kendt for at eje Spies Rejser, gået konkurs og sendte 2500 medarbejdere ud i arbejdsløshed og strandede gæster rundt om i verdenen til følge.

Spar penge eller rejs med sikkerhed

Der er mange der ser det som ideelt og booke hele deres ferie selv – det vil sige booke hotellet et sted og flyet et andet sted for og opnå de bedste priser på det hele, og måske spare et par hundrede kroner, i forhold til hvad rejseselskaberne kan gøre det for. Dog skal du være opmærksom på, hvis du booker alting direkte er du ikke dækket af den danske rejsegarantiordning.

Så måske er det billigere og booke alting direkte – men du står også med risikøn, da f.eks. et flyselskab som primeraair gik konkurs, stod en masse mennesker med problemer om, hvordan de skulle komme hjem. Havde du booket en rejse direkte med primeråir, måtte du selv sørge for et nyt fly til og komme hjem. Men havde du købt det som en pakkerejse gennem Startours, BravoTours elle lignende – så ville du være dækket af pakkerejsegarantifonden, og de vil dermed sørge for du kommer hjem fra din ferie uden og have tabt penge.

Så er du en person, der godt kan lide og arrangere i god tid, kan det være en fordel og booke gennem rejseselskaber, da dine penge ikke går tabt.

Danskernes foretrukne sommerferiedestinationer

Danskerne elsker og rejser, og har gjort det i stor stil siden Simon Spies gjorde det folkeligt og komme til grisefest på de kanariske ør.

Vi har en liste over de mest populære destinationer for danskernes sommerferier i 2018

  • London (England)
  • Malaga (Spanien)
  • Bangkok (Thailand)
  • Paris (Frankrig)
  • Barcelona (Spanien)
  • New York (USA)
  • Rom (Italien)
  • Mallorca (Spanien
  • Berlin (Tyskland)
  • Istanbul (Tyrkiet)

Danskerne elsker og rejse til hovedstaderne, undtagen i spanien – dette hænger formentlig sammen med Madrid ikke rigtig har nogle strande og andet sommerturistet.

Det er blevet hvermandseje i dagens Danmark og komme på sommerferie, da man kan få flybilletter for 700 kroner tur/retur, og gode pakkerejser for 2.000 – 3.500 kroner for en uge.

Sådan får du råd til din sommerferie

Mange bruger deres feriepenge til og tage på ferie for, men disse udbetales først i sidste øjeblik, inden du skal afsted, og dermed hjælper de kun til en afbudsrejse eller en ferie, hvor du betaler ved ankomst.

Vi anbefaler man lægger 2-300 kroner af sin løn fra hver måned (pr person man vil rejse), og så har man efter et år sparet nok sammen til og få en god ferie under varmere himmelstrøg.

Nogen vælger og tage et lån til ferien – men det kan vi ikke anbefale er en god ide.

 

Har denne artikel givet dig lyst til og booke din ferie er vores anbefaling, at du finder et rejsebureau du kan kontakte for et rejsetilbud