Alle kunder bliver tvunget til at skifte bank – hvis du har Københavns Andelskasse

flere kunder flygter fra denne bank

3 marts, 2019

Sidste år overtog staten kontrollen med Københavns Andelskasse, som bliver lukket helt ned.

Sidste år blev Københavns Andelskasse overtaget af staten, som følge af store økonomiske problemer. Nu Beder banken alle sine kunder om, at finde en ny bank.

Dette oplyser Finasiel Stabilitet, som er statens bankselskab.

Kunderne har indtil udgangen af April (2019 red.), at finde sig en ny bank og få flyttet sine aktiviteter.
Kundernes konti, låneaftaler og betalingskort vil værende gældende indtil udgangen af April 2019.

Har du værdipapirer og/eller aktier staænde I Københavns Andelskasse, får du lidt længere first – her skal du blot være ude måneden efter (ved udgangen af Maj 2019).

Har du endnu ikke fundet en ny bank, så frygt ikke – både Danske Bank og Jyske Bank er klar til, at overtage de kunder, som endnu ikke har fundet en ny bank.
Som udgangspunkt skal du, som kunde ikke betale noget for, at skifte – men priser og betingelser skal selvfølgelig diskuteres på ny, og kan med sikkerhed ikke bare overdrages.

Allerede sidste år i September 2018 blev samtlige internationale erhvervskunder opsagt, blot to uger efter Finansiel Stabilitets overtagelse.

Meldt til politiet og utal af ledelsesskift

Da Københavns Andelskasse har været ramt af en del problemer de senere år. Så overtog staten kontrollen med banken, med henblik på, at få den lukket.
Inden da var banken allerede blevet anmeldt til politiet for grove brud på loven om hvidvask.

Da banken allerede var under skærpet tilsyn fra Finanstilsynet – som har givet banken påbud på påbud for ikke at leve op til reglerne.

Københavns Andelskasse har drevet almindelig bankforretning med fokus på privatkunder, samt mindre virksomheder.

Også på de interne linier har det været en turbulent tid, inden staten tog kontrollen, grundet et utal af skift I ledelsen.

Finansiel stabilitet ere jet af staten og har til opgave, at sirke finansiel stabilitet I Danmark. En af deres opgaver er blandt andet ved at afvikle nødlidende selskaber.
Selskabet blev stiftet I 2008’s finanskrises begyndelse, som en følge af aftalen mellem staten og bankerne.