Afbetal din gæld hurtigere – hvad kan jeg gøre?

vand pengetræerne

4 marts, 2019

Du har sikkert ofte overvejet, hvad du kan gøre for, at betale din gæld af hurtigere end planlagt.

Vi har her fundet et par muligheder til at hjælpe dig, dog skal du være OBS på, at det kan koste dig en “bøde” eller blot at du betaler alle renter I løbeperioden før tid.
Dermed kan det ikke altid betale sig, at betale dit lån ud – dog kan du stadig forbedrer din privatøkonomi, så du står stærkere – eller kan få sparet mere op.

Her er vores 4 bud på din hjælp til en bedre privatøkonomi:

Spar penge I hverdagen

En god måde og spare penge I hverdagen, er ved og leve efter budgetter.
Budgetter lyder kedelige og tørre – men det behøves de som sådan ikke at være. Du kan sagtens gøre plads I et budget til, at tage børnene med I legeland, forlystelsesparker eller Zoologisk have – eller en bytur med vennerne.
Men ved og ligge dig et budget, ved du hvor meget du ca. kommer til og bruge pr manned, og dermed har du lettere ved og spare penge op til, at kunne afdrage dine kreditorer hurtigere.

Hold loppemarked

Gå alle dine skabe og gemmer igennem, for ting du aldrig burger – evt tjek den nye Netflix-serie med Marie Kondo. Så har du en ide om, gode måder og sortere på, dog vil vi anbefale I stedet for, at smide tingene ud – så brug lidt tid på og tage på loppemarked, eller garagesalg.
Derudover findes der også utrolig mange Facebook sider, med køb og salg grupper.

Tjen penge på internettet

Der er mange måder man kan tjene penge på internettet på, nu om dage. Du kan bl.a.:
1. Blive en influencer (tjene penge på din Instagram/facebookside/blog)
2. Åbne en vlog på Youtube, og tjene penge på dem der ser med
3. Åbne en hjemmeside og tjene penge på affiliate marketing (lær mere med dette kursus fra Nemprogrammering.dk – hvor du lærer at tjene penge online)
4. Abbne en webshop og tjene penge på dine varer

Tag et bijob

Det er også populært, at tage et bijob – for at tjene lidt ekstra.
Bijobs er som navnet giver udtryk for, et arbejde man har ved siden af sit nuværende arbejde. Det kunne være man pådrog sig en avisrute, eller blev tjener/bartender om aften/I weekenderne.
Det kunne også være man hjalp folk med deres havearbejde i weekenderne eller andet, man kan klare uden for almindelige arbejdstider. Forskellige bijobs, tilfalder forskellige personer/situationer – har du familie og børn, er det måske ikke bartender hver weekend du skal søge arbejde som etc.
Dine venner/familie kan også finde på, at gøre grin med, at man har et bijob – men hey! Hvem ler sidst? Dig der har afbetalt din gæld om et par år, eller dem der lever I deres gæld til de går på pension ?

Har du andre ideer til, hvilke tiltag man kan gøre for at afbetale sit lån hurtigere? Så kommenter gerne nedenfor.